
این مری کار، ناداستاننویس و شاعر آمریکایی بود که با کتاب پرفروشش «کلوپ دروغگوها»، مموآر را به ژانری ادبی و محبوب تبدیل کرد. در این کتاب، او کودکی تلخش را در کنار پدر و مادر الکلی و مسئولیتناپذیری که هر از گاهی یکیشان خانه و بچهها را میگذاشت و غیبش میزد، با روایتی جذاب و خندهدار روایت کرده است. همه این تجربیات تلخ و عجیب، او را به کاتولیکی مومن و متعهد در سن میانسالی تبدیل کرده است.
این سبک تا آنجا مدیون اوست که مجله پاریس ریویو اولین شماره از سری مصاحبههای نویسندگان مموآر را به او اختصاص داده است. در نوشتن کتاب «کلوپ دروغگوها» و در تمام نوشتههای دیگرش، سبک نوشتارش برای خواننده غیرآمریکایی سبک آسانی نیست. پر است از کنایه و شوخیهایی که فقط با شناختن سریالهای تلویزیونی، کتابها، سلبریتیها، موسیقی و سینمای آمریکایی درکشان ممکن است. خواندن کتاب «کلوپ دروغگوها»، که برای هر آمریکایی تجربه خواندن و خندیدن همزمان است برای من کار طاقتفرسایی همراه با سرچهای بیپایان اصطلاحاتی بود که اشاره به فیلمها و مسائل اجتماعی دهه 60 میلادی آمریکا داشت. به همین دلیل ساده، ترجمه جستار کوتاه «سعی خام» هم وقت زیادی برد و باز هم به هوشمندی متن انگلیسی نشد. مثال ساده از این باب این که عنوان این جستار یعنی college try عنوان یک کتاب و به معنای تقلید بچهگانه و بیفایده از یک کار است، در یک جا دیدم که گفتنش معادل همان انشاالله خودمان است. وعده انجام کاری که میدانیم به احتمال زیاد انجام نخواهیم داد. سراسر این مقاله کوتاه پر از اصطلاحات این چنینی است.
جمله معروف مری کار در کتاب «کلوپ دروغگوها» که بارها بازگو شده این است که: «خانواده مشکلدار خانوادهای است که بیش از یک نفر در آن باشد!»
از این نویسنده مطلب تقلید ناشیانه را در وبسایت ما بخوانید.